Lavendel Snoeien – Tuintips

Lavendel Snoeien? Het op het juiste moment snoeien van lavendel is erg belangrijk voor de bloei van deze plant. Met de tips uit deze video kunt u ervoor zorgen dat deze plant twee keer per jaar prachtig in bloei zal staan. Heeft u hulp of advies nodig bij lavendel snoeien? Wij helpen u graag!

Tijdens het eerste jaar is het belangrijk dat u de lavendel minimaal een of twee keer snoeit. Hier heeft de plant in zijn verdere ontwikkeling profijt van.

Photographer/cinematographer

Lavendel snoeien in het voorjaar:

Zodra de strengste vorst het land uit is (eind maart/begin april), is het de bedoeling dat u de lavendel gaat snoeien. Snoei de lavendel tot zo’n vijftien centimeter boven de grond. Hiermee zorgt u ervoor dat hij weer volledig opnieuw uit moet lopen, wat zorgt voor een betere bloei. Zorg er echter wel voor dat u niet al het blad wegknipt, anders loopt de lavendel niet meer uit.

Zodra de lavendel gaat bloeien doet u er goed aan zo nu en dan de plant te toppen. Dit houdt in dat u nieuw gevormde topjes verwijdert met de snoeischaar. Bij jonge planten kunt u dit zo’n drie keer per jaar doen, wat zorgt voor een latere maar betere bloei. Met het toppen stimuleert u de plant om nieuwe uitlopers te vormen. Doe je dit niet dan wordt de plant snel kaal van binnen.

Lavendel snoeien in het najaar:

U wilt natuurlijk graag zo lang en zo vaak mogelijk genieten van uw planten. Bij het vaak prachtige nazomerweer is het dan ook zonde als uw lavendel er uitgebloeid bijstaat. Het is erg goed mogelijk om uw lavendel hetzelfde jaar nog een keer te laten bloeien. Door in het najaar de uitgebloeide bloemen af te knippen (lichtelijk snoeien; bekijk hiervoor de video), stimuleert u de lavendel om nog een keer te bloeien.

Hulp of advies nodig bij lavendel snoeien? Neem contact op met onze hoveniers of bel 053 572 2154

 

Vragen? Neem direct contact op