Onderhoud

Geen tuin zonder onderhoud ! Een onderhoudsvrije tuin bestaat niet. De hoeveelheid werk die een tuin
met zich mee brengt, is sterk afhankelijk van de manier waarop de tuin is samengesteld. U kunt bijvoorbeeld voor langzaam groeiende planten kiezen die bijna geen onderhoud nodig hebben of voor een gazon dat iedere week een keer gemaaid moet worden. Daartussen ligt een heel scala aan tuinbezigheden die u door bepaalde keuzes accepteert of juist uitsluit.

_MG_2152Uit open grond schiet onvermijdelijk onkruid op. Als u uw planten niet dood wilt laten gaan, zult u de juiste plek in uw tuin moeten kiezen. Bij aanhoudend droog weer zult u moeten sproeien, tenzij de beplanting en bodem op elkaar zijn afgesteld. Tuinonderhoud heeft dus alles met keuzes te maken. Keuzes die u vooraf moet maken.
De slimme oplossing: schakel Hartman Hoveniers & Boomverzorgers in. Wij maken er in één keer een mooie tuin van, waar u vanaf het begin van geniet. In een verantwoorde vormgeving en met de planten die u mooi vindt. En wat helemaal prettig is: u kunt aangeven hoeveel werk u in de tuin wilt verzetten. Hartman zal daar in het ontwerp zorgvuldig rekening mee houden.

Ook voor bedrijven en gemeenten

In alle gevallen bent u bij Hartman aan het juiste adres. Wij verzorgen op contractbasis het onderhoud van tuinen voor vele particulieren, ondernemingen, gemeenten en zorginstellingen.

Met Hartman gaat u een contract aan dat precies is afgestemd op uw behoefte. Daartoe bespreken wij uitgebreid het aantal onderhoudsbeurten en de werkzaamheden die hier deel van uitmaken.

Hartman verzorgt voor u de volgende seizoensgebonden werkzaamheden:

  • Voorjaarsbeurt inclusief gazonwerkzaamheden, maaien.
  • Zomerbeurt inclusief schoffelen, uitharken, hagen knippen.
  • Najaarsbeurt inclusief bemesting en blad ruimen.
  • Winterwerkzaamheden zoals gladheidsbestrijding bij sneeuw, ijs en ijzel.

U heeft de zekerheid van een goed verzorgde tuin om jaar in, jaar uit van te genieten zonder dat u er zelf omkijken naar hebt!

Vragen? Neem direct contact op