Duurzaam onder dak!

Steeds vaker kiezen bedrijven, instellingen, overheden en particulieren voor een groen dak: een dak dat beplant wordt met sedum (een soort mos) en daardoor talrijke duurzame en milieuvriendelijke voordelen biedt.

Een sedum-dak heeft een aantal unieke eigenschappen. Bijvoorbeeld is het een uitstekende isolatielaag, waarvan zowel in de winter als de zomer de voordelen benut worden. Door het compenseren van de uitstoot van uitlaatgassen dragen groene daken en gevels bij aan het verminderen van klimaatproblemen. Een vierkante meter sedum-dak is voldoende voor het verwijderen van de emissie van één auto! Daarnaast neemt door klimaatsverandering de hoeveelheid neerslag toe en is voldoende waterberging een groeiend probleem. Groene daken kunnen regenwater tot 75% beter opvangen dan reguliere daken, waardoor het riool minder zwaar wordt belast en de piekbelasting wordt gereduceerd. Daarom geven diverse waterschappen subsidie voor het aanleggen van groene daken.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om een sedum-dak te realiseren, maakt u dan een afspraak met ons. Wij vertellen u er graag meer over!

Vragen? Neem direct contact op