Hartman hoveniers dé specialist in boomverzorging

Boomverzorging nodig? Onze boomverzorgers hebben verstand van zaken. De gevolgen van het verkeerd snoeien van bomen zijn vaak niet te overzien. Er ontstaat scheefgroei wat bij boomverzorging niet ten goede gaat van de gezondheid van de boom. Hartman Groen adviseert u graag bij het onderhouden van de boom, zodat deze binnen enkele tijd herstelt. Wij beschikken over de juiste kennis en ervaring en beschikken wij over gecertificeerde European Tree Workers. Wij adviseren u over te nemen maatregelen bij aantasting van uw bomen, zwakke groei en onvoldoende bladontwikkeling. Daarnaast zijn er andere zaken die wij bij uw boom kunnen constateren, waarbij wij u graag adviseren over de oplossing en optimale boomverzorging.

Boomverzorging en snoeien ?

Bij boomverzorging hoort snoeien. Er zijn vele redenen om een boom te snoeien. Vooral de veiligheid, doorrijhoogte voor verkeer, voetpaden, fietspaden en een smalle straat zijn belangrijke aspecten. De aansprakelijkheid voor schade door dit soort belemmeringen ligt bij de eigenaar van de boom. De andere reden is uiteraard dat de vorm en functie van de boom in uw tuin behouden moet blijven. Dit is een essentieel onderdeel bij de boomverzorging. 

Topconditie van de boom door boomverzorging

Wij bieden professionele boomverzorging vanaf het eerste moment dat de boom geplant wordt en geven begeleiding bij de ontwikkeling van de stam. Het is van belang dat de kroon zich goed ontwikkeld, zodat er voldoende licht blijft binnenkomen. De gevolgen van een slecht onderhouden boom heeft onder andere tot gevolg dat de boom van binnen kaal wordt en uiteindelijk afsterft. Oudere bomen worden ook door ons onderhouden, bij Hartman Groen Boomverzorging bent u aan het juiste adres wanneer er oude en zieke takken moeten worden verwijderd. Uw boom blijft hierdoor in optimale conditie.

Grotere projecten

Hartman hoveniers en boomverzorging heeft de juiste kennis, ervaring en uitrusting om alle noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden aan, in en rond bomen uit te voeren. Wij adviseren over te nemen maatregelen bij mogelijke aantastingen, zwakkere groei, slechte bladontwikkeling en andere zaken die wij bij een boom constateren tijdens de boomverzorging.

Hartman beschikt over gecertificeerde European Tree Workers. Deze specialisten zijn zeer goed op de hoogte van de specifieke eisen die bomen stellen aan hun groeiplaats, wet- en regelgeving, boomveiligheid, snoei- en rooitechnieken, al dan niet met gebruik van hoogwerker en klimuitrusting tijdens het verzorgen van de boom.

Hartman heeft de beschikking over een eigen hoogwerker voor het bereiken van alle mogelijke plaatsen. Daardoor kunnen wij iedere boom op een verantwoorde en veilige manier snoeien of kappen, ook achter woningen, schuren en omheiningen is boomverzorging nodig. De afvoer van afvalhout zoals het vrijgekomen takhout en stammen wordt gegarandeerd door onze eigen snippercombinatie en vrachtwagen. De werkplek ziet er daardoor na onze werkzaamheden weer uit alsof er nooit iets is gebeurd. Boomstronken verwijderen wij met onze eigen stobbenfrees. Deze maakt het mogelijk om stronken tot wel 30 cm onder het maaiveld te verwijderen, waardoor er weer nieuwe planten of gazon kan worden aangelegd.

Hartman verzorgt boomverzorging in o.a. de gemeenten Dinkelland, Haaksbergen en Berkelland. Vanwege de ruime ervaring en de professionele werkwijze heeft Hartman de snoei van leibomen, de snoei van bomen rondom sportaccommodaties en het opsnoeien van bomen langs wegen in beheer. Ook u kunt gebruik maken van onze kennis en ervaring op gebied van boomverzorging voor het onderhoud en verwijdering van alle bomen. Neem contact met ons opvoor een advies op maat.

Boomveiligheid controleur

ETW logoEen bezitter van het certificaat Boom Veiligheid Controleur (BVC) is in staat om op een vakkundige wijze een visuele boomveiligheids-beoordeling uit te voeren. De gecertificeerde controleur verstaat zijn vak, herkent de zogenaamde lichaamstaal van bomen en is op de hoogte van alle wet- en regelgeving en werkt met juist apparatuur. Het certificaat is extern gelegitimeerd en wordt erkend door zowel de verzekeringsbranche als branche-organisaties

Vragen? Neem direct contact op