Sterren stralen 2014

Advertentie definitiefWij hebben ook dit jaar ons steentje bijgedragen aan de actie ‘Sterren Stralen’. Deze jaarlijks terugkerende actie zet zich samen met de gemeenschap in om iets te doen voor ‘Kinderen in de knel’. Hierbij gaat het vooral om kinderen uit Haaksbergen, Eibergen en Neede uit gezinnen die het financieel zwaar hebben. Stichting Sterren Stralen wil deze kinderen tijdens Sinterklaas en Kerst laten stralen. Hiervoor werken zij samen met professionele hulpinstanties, die zorgen dat de juiste kinderen in aanmerking komen (zo ongeveer 100 gezinnen).

Naast het geven van feestelijke etenswaren aan deze kinderen voor tijdens de feestdagen, zet de stichting zich ook in voor de ontplooiing van deze kinderen in hun verdere toekomst. Hierbij valt te denken aan ondersteuning in de vorm van lidmaatschap van een sportvereniging, muziekles of talloze andere zaken. Deze activiteiten zijn van groot belang voor de ontwikkeling en het sociale leven van deze kinderen. Dit alles gaat altijd op aanwijzing van professionele hulpverleners, die wel de kennis, maar niet de financiele middelen hebben om dergelijke activiteiten te organiseren.

Naast sponsoren zetten talloze vrijwilligers en ondernemers zich in om geld op te halen voor deze kinderen. Ook dit jaar hebben wij ondersteuning verleend bij het opzetten van de grote kerstboom. Deze boom wordt versierd met duizenden lichtjes. Gelijktijdig gaan vrijwilligers aan het werk om kerstkaarten te verkopen. Dit zijn kaarten met een emotionele lading omdat iedere kaart gekoppeld zijn aan een specifieke kaart uit deze boom.

Meer informatie over ‘Sterren Stralen’ vindt u op www.sterrenstralen.com